Referenties

jack_contze
Jack Contze, opleidingsfunctionaris bij Tata Steel Europe, regelde voor 175 personeelsleden Engelse taaltrainingsprogramma’s bij PCI.

 
“Wij waren onder de indruk van de taalleraren van PCI. Ze waren bijzonder flexibel bij het vinden van tijden voor de bedrijfsinterne taaltraining. Dat is niet altijd gemakkelijk bij ons. Bovendien heeft ons personeel een op maat gemaakte taaltraining van hoge kwaliteit gekregen, voor een goede prijs.”

peter_hp
Peter Lennon, Directeur HRM, Tata Steel Europe, en zijn echtgenote, leerden Nederlands via een op hen afgestemd taaltrainingsprogramma van PCI.

 
“De taalverwerving staat voorop, maar wat wij als bijzonder prettig hebben ervaren is de integratie van culturele en historische aspecten in het leren. Hierdoor leren we niet alleen de taal, het stelt ons ook in staat beter te begrijpen waar de taal vandaan komt en waarom het op deze wijze wordt gesproken. De leraren die we hadden, waren fantastisch.Vooral de manier waarop zij het leren van een vreemde taal in een bredere context plaatsen, hebben we bijzonder gewaardeerd.”

mart_nooij
Mart Nooij, Projectmanager, verbeterde zijn Frans bij PCI, voordat hij naar Burkina Faso, West-Afrika, verhuisde om daar een project aan te sturen.

 
“PCI was in staat op zeer korte termijn een op maat gemaakte cursus Frans te verzorgen die perfect aansloot bij wat ik nodig had. Beide docenten hebben hun werk uitstekend geklaard; mijn Frans is nu van een veel hoger niveau.”

miriam_hp
Miriam Lucia Cotterell, actrice, deed een particuliere Nederlandse taalcursus bij PCI.

 
“Telkens wanneer ik de datum of tijd moest aanpassen, had mijn docent daar begrip voor en konden we de agenda zodanig veranderen dat het ons beide paste. De kwaliteit van de lessen was zeer goed. Ik kon in mijn eigen tempo werken en ik voelde nooit enige druk. Sterker nog, ik vond het zelfs leuk om te doen! Vanuit een taalkundig oogpunt ben ik nu beter in staat te begrijpen wat er om mij heen gebeurt. Ik voel me veel meer thuis in de samenleving.”

gus_hp
Gus Cardon, NS, regelde een cursus Nederlands voor enkele werknemers die voor hun werk in Nederland de taal beter moesten beheersen.

 
“Aanvankelijk probeerde de NS zelf een Nederlandse taalcursus te organiseren en op te zetten, maar het was al snel duidelijk dat dit veel te kostbaar werd. Toen besloten we hulp te zoeken bij PCI. Na een intakegesprek en een gedetailleerde beoordeling van onze specifieke behoeften, creëerde PCI een programma op basis van ons bestaande lesmateriaal. Daarna werd dit aangepast aan de behoeften van de conducteurs. De samenwerking met PCI was buitengewoon plezierig.”

luis_hp
Dr. Luis Barbosa, Covidien, volgde een Nederlands taaltrainingsprogramma bij PCI.

 
“Vanaf het prille begin van de cursus probeerden we alleen maar Nederlands te praten. Op die manier wordt je getraind om onbewust in de nieuwe taal te denken. Daardoor ben je minder geneigd om letterlijk, woord voor woord, vanuit je moedertaal te vertalen. De grootste verschillen tussen de Nederlandse cursus die ik op de universiteit deed, en de cursus ‘Nederlands voor buitenlanders’ van PCI, zijn het professionele niveau en de hoeveelheid persoonlijke aandacht die ik kreeg.”